Лацио и Болоня затвориха 37-ия кръг от Серия А с атрактивно равенство 3:3 на „Олимпико“, като 5 от попаденията паднаха след почивката. 

Двубоят предложи няколко обрата и много емоции, а точката означава, че вече с 41 Болоня със сигурност си гарантира оцеляването. 

Орлите не успяха да зарадват феновете си с победа в последното си домакинство и няколко дни след спечелената Купа на Италия, която бе показана на феновете. Те имат 59 точки, като остават на 8-о място в класирането. 

Лацио започна да атакува още от началото, като Иммобиле не успя да преодолее пазача си и да стреля, а малко по-късно ключово подаване към Хоакин Кореа бе пресечено. 

Центриранията на Орлите също не носеха кой знае какъв успех на римляните, но все пак в 14-ата минута натискът даде резултат и те поведоха. 

Лукас Лейва подаде на Хоакин Кореа в наказателното поле, а той успя да се обърне и да завърти топката в далечния ъгъл. 

Гостите опитаха да отговорят, но не създадоха чиста ситуация, след като не бяха прецизни в последната третина от терена. Пулгар стреля от разстояние, но много неточно. 

Последва блокиран изстрел на Поли, а след корнера и опита на Сориано бе спрян от защитник на Лацио. Гостите обаче определено се активизираха, след като изостанаха в резултата. 

Орсолини и Поли не бяха прецизни при решаващия пас, но напрежението пред Герери се задържаше, след като Болоня изпълни още няколко корнера, но не стигна до гол. 

Домакините явно искаха да нанесат нов удар на контраатака и в 39-ата минута получиха възможност, когато Пароло намери Иммобиле, чийто изстрел обаче профуча много близо до вратата. 

Веднага след това дойде и отличен шанс за Болоня. Орсолини успя да овладее и стреля от добра позиция, само че ударът му изобщо не се получи и Герери дори не трябваше да се намесва. В крайна сметка паузата дойде при 1:0 за Лацио. 

След нея стана интересно, защото за 2 минути Болоня обърна. В 50-ата Паласио изведе Поли, който показа хладнокръвие в наказателното поле, преди да стреля точно. Само секунди след това Паласио даде още една асистенция, като този път изведе Дестро, който отблизо нямаше как да пропусне. 

Лацио обаче бързо отговори. Чиро Иммобиле намери Бастос в наказателното поле и с отличен удар той не пропусна да вкара, за да направи 2:2. Болоня обаче бързо си върна преднината благодарение на Рикардо Орсолини, който вкара след пас на Дестро. Малко след това ВАР влезе в употреба, но голът бе потвърден. 

Симоне Индзаги пусна на терена и звездата Сергей Милинкович-Савич, за да избегне загубата и това даде резултат, защото в 80-ата минута сърбинът изравни след отличен пряк свободен удар. 

В 88-ата минута Иммобиле имаше възможност да донесе успеха на лациалите, който обаче от добра позиция стреля неточно с глава, като по този начин двубоят завърши наравно.  

Лацио – Болоня 3:3
 
1:0 Кореа 14
1:1 Поли 50
1:2 Дестро 51
2:2 Бастос 59
2:3 Орсолини 63
3:3 Милинкович-Савич 80
 
Лацио: Герери, Ачерби, Луис Фелипе (53 Армини), Бастос, Ромуло, Пароло, Лукас Лейва (73 Милинкович-Савич), Бадель (64 Каталди), Лулич, Кореа, Иммобиле
Болоня: Скорупски, Мбайе, Данило, Лянко, Дайкс, Пулгар, Поли (80 Джемайли), Сориано, Орсолини, Паласио (90 Крейчи), Дестро (71 Сантандер)