Торино победи Лацио с 3:1 в последната среща и за двата тима през този сезон. Домакините завършват кампанията на седмото място в класирането с 63 точи, а Лацио остана осми с 59 пункта, но ще играе в Лига Европа, след като спечели Купа на Италия.

Вижте класирането в калчото 

Мачът бе последен и за дългогодишния футболист на Торино Емилиано Морети, който бе изпратен с бурни аплодисменти от трибуните.

През първата част интересните моменти не бяха много. Чиро Имобиле можеше да изведе Лацио напред в резултата, но бе изпреварен от Салваторе Сиригу. Минута преди края Лукич засече прострелно центриране на сантиметри от дясната греда.

След почивката Торино вдигна оборотите и съвсем заслужено поведе в резултата. В 51-ата минута Яго Фалке бе изпуснат в наказателното поле и засече силно хвърлен тъч от Айна. В 53-ата минута отново Фалке се измъкна от защитата и преодоля технично вратаря, след което намери празната врата за 2:0.

В 66-ата минута Чиро Имобиле намали резултата с красив диагонален удар. Десет минути преди края Лоренцо Де Силвестри вкара трети гол за Торино. Бранителят направи добавка, след като преди това Прото отрази удар на Симоне Дзадза.