Отборът на Верона се завърна в Серия А след една година изгнание, след като във втората финална среща от плейофите победи Читадела с 3:0. Първата среща завърши 2:0 за Читадела, а сега съдията Марко Пичини им вдигна два червени картона, което наклони сериозно везните в полза на домакините.

Така жълто-сините се присъединяват към Бреша и Лече, които спечелиха промоция в редовния сезон за елита от новото първенство.

Отборът на Читадела беше смятан за тотален аутсайдер не само във финала, но и в целия минитурнир на плейофите, тъй като завърши на 7-о място в крайното класиране и трябваше да се включи от първото стъпало.

Матия Дзакани откри резултата в 27-ата минута, след като се измъкна от спорно положение за засада и откри резултата. До края на първото полувреме вратарят на гостите Алберто Палеари направи две чудесни спасявания и остави своите в мача. Единствената ситуация за скромния тим от провинция Падова преди почивката беше индивидуален пробив и удар на Габриеле Манчини.

10-ина минути след подновяването на играта гостите имат най-сериозните основания за претенции към съдиите, след като авторът на двата гола от първия мач Давиде Диау беше буквално съсечен в наказателното поле, но сигнал за дузпа не последва.

В 67-ата минута Самуеле ди Кармине изравни общия резултат до 2:2, след като при центриране от ляво притесни защитата, пребори се и вкара. Само пет минути по-рано Лука Пароди получи втори жълт картон заради фаул срещу Луиджи Витале.

В 77-ата минута гостите останаха девет на терена заради втори жълт картон на Федерико Проя. Вратарят Палеари направи още няколко геройски спасявания, но 7 минути преди края капитулира при центриране на Джанпаоло Пацини и удар на Карим Лариби.