Италианската футболна федерация ще поиска за отлагането на Евро 2020 заради епидемията от коронавирус в опит да приключи вътрешния шампионат в Серия А, заяви президентът й. 

„Ще предложим на УЕФА да отложи Европейското първенство“, сподели Габриеле Гравина за телевизионния канал SportMediaset, добавяйки, че подобно на Серия А, други първенства в Европа също са спрени. „Ще се опитаме да приключим вътрешния шампионат, защото е по-справедливо и коректно след всичките инвестиции и жертви за нашите клубове“.

Водещите първенства в Европа пострадаха сериозно от пандемията от COVID-19, след като национални и континентални клубни шампионати бяха спрени или отложени.

Представители на европейските клубове и лиги, и играчите, ще се присъединят към националните федерации в извънреден конферентен разговор, организиран от УЕФА във вторник. Разговорите ще включват Евро 2020, което трябва да се проведе в 12 европейски страни, включително Италия, от 12 юни до 12 юли. Гравина сподели, че се надява Серия А да приключи до 30 юни, въпреки че не изключи възможността удължаването на първенството с още един месец.

Той каза още, че италианските клубове трябва да преустановят тренировки за момента. „Ако лигата бъде подновена в началото на май, ще оставя настрана въпроса за тренировки в момента. Нека оставим момчетата по домовете им, те трябва да възстановят своите физически и психически енергийни нива“, завърши той.