Броят на заразените футболисти в Серия А в Италия продължава да се увеличава. Към известните вече случаи на Маноло Габиадини от "Сампдория" и Даниеле Ругани от "Ювентус" се прибавиха още 7. 

Защитникът на "Сампдория" Бартош Бережински потвърди, че също е дал положителна проба за болестта.  Така той се присъединява към съотборниците си Маноло Габиадини, Омар Коли, Албин Екдал, Антонио ла Гумина, Мортен Торсби, Фабио Депаоли, както и един от клубните лекари. 

Другите заразени играчи в Серия А са Душан Влахович, Херман Песея  и Патрик Кутроне от "Фиорентина". Всички тези обезпокоителни факти могат да отложат италианското първенство с още един месец. 

Засега футболът в Италия е спрян до 3 април , но забраната може да бъде удължена до 3 май, предупреждава "Ла Република".  Ако това стане факт, то сезонът ще завърши на 30 юни , когато изтичат договорите на голяма част от футболистите. 

Този сценарий е напълно възможен предвид сигурните знаци , че Европейското първенство няма да се състои, а официалното решение от УЕФА ще бъде взето във вторник. 

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR