Клубовете в Серия А се разцепиха относно вариантите за приключване на сезона в Серия А.

Почти поравно са разпределени поддръжниците първенството да се доиграе и тези, които искат неговото окончателно приключване сега.

Според проучването на „Гадзета дело спорт" 9 клуба смятат, че няма смисъл от подновяване и точката трябва да бъде сложена незабавно. Идеята за окончателното приключване на сезона се подкрепя от Ювентус, Интер, Милан, Торино, Бреша, Сампдория, Болоня, Дженоа и СПАЛ.

Лагерът на непримиримите е с леко предимство. Лидери на тази група са президентите на Лацио - Клаудио Лотито и на Наполи - Аурелио де Лаурентис. Те са подкрепени от още 8 клуба - Каляри, Аталанта, Рома, Фиорентина, Верона, Парма, Сасуоло и Лече. Любопитно е, че има и един колебаещ се. Това е Удинезе, който засега изчаква да види накъде ще задуха вятърът.

"Намерението ни е Серия А да се поднови през май. Това, разбира се, в момента е само хипотеза. Мисля, че в крайна сметка ще надделее желанието първенството да бъде доиграно", коментира президентът на федерацията Габриеле Гравина, цитиран от Фокус.

Междувременно продължава да се търси вариант за помощ от изпълнителната власт. Надеждата е футболът да получи 1% от постъпленията от залагания, който да отива в специален фонд. Стана въпрос за нова игра, която да наследи "Тотокалчо".

"Не можем да искаме от правителството, а създаване на фонд в помощ на футбола, в който постъпленията да идват от тотализатора. Франция вече прилага този 1%, от НБА искат същото", каза още Гравина.