Гари Невил може и да няма победа в първенството, но за купата Валенсия продължава доброто си представяне и днес тимът срази Гранада с 4:0 в първи мач от 1/8финалите, на практика осигурявайки си място в следващата фаза. Това е втори успех за англичанина в турнира. 

В герой за победителите се превърна Алваро Негредо, който напомни за себе си с хеттрик. Както е известно нападателят бе в конфликт с предишния наставник и почти не играеше, но сега показа, че на него може да се разчита. 

Негредо откри в 8-ата минута изведен сам срещу вратаря, а в 35-ата Родриго удвои аванса на своя тим. Това бе първият гол за нападателя от средата на август, когато вкара на Монако, но все пак трябва да се отбележи, че пропусна два месеца от сезона поради контузия. 

След паузата Негредо оформи хеттрика си с още две попадения, които паднаха от дузпи. В първия случай бе фаулиран Санти Мина, а във втория самият Негредо, като и при двата си изстрела той бе категоричен и така Валенсия вече може да мисли за следващия си опонент. 

В други мачове Мирантес и Депортиво завършиха 1:1,     а Севиля взе градското дерби срещу Бетис с 2:0, при това на терена на съперника и също направи стъпка към 1/4финалите.