Ариц Адурис продължава да бележи, макар и вече да е на 35 години. Тази вечер нападателят се разписа 5 пъти, за да изведе Атлетик Билбао до победа над Генк с 5:3 в двубой от Лига Европа. 

Постижението на нападателя е историческо, тъй като той стана едва вторият испанец с 5 попадения в европейски двубой след Салдуа през сезон 1965-1966. Вярно е, че три пъти вкара от дузпа, но това не трябва да омаловажава постижението му. "Без отбор няма как да постигнеш нещо подобно" заяви скромно героят веднага след мача. 

Два гола до 24-ата минута дадоха добър аванс на Атлетик, но Лион Бейли върна интригата малко след това. Последва втория наказателен удар на Адуриц, но малко след паузата Ндиди намали на 3:2. 

Нападателят отново върна аванса от две попадения на своите в 74-ата минута, но Сушич вкара трето попадение за белгийците и едва в добавеното време Адурис гарантира триумфа с третия си гол от дузпа. 

Така той вече е водещият реализатор на Атлетик в евротурнирите с 21 гола, като изпревари Фернандо Йоренте. Освен това вече е десети при голмайсторите на баските в историята със 131 гола на сметката си. 

Победата увеличи шансовете на баските да продължат в надпреварата, като тимът има 6 точки, колкото и Генк. Битката обаче остава оспорвана, тъй като след равенството между Сасуоло и Рапид Виена – 2:2, двата състава имат по 5 точки, така че всеки от отборите може да се класира за елиминациите.