Атлетико Мадрид постигна късен обрат, за да спечели с 3:2 срещу Селта в драматичен двубой от 22-ия кръг на Примера. 

Домакините на два пъти изоставаха в резултата, като Фернандо Торес, който бе изравнил за 1:1 в началото, пропусна дузпа след като стреля в гредата. Така от началото на сезона Дюшекчиите са вкарали само 3 от 9 наказателни удара. 

Преди това обаче Хлапето отбеляза един от головете на сезона, след като се разписа със задна ножица, за да върне отбора си в мача след ранния пасив, дошъл след попадение на Кабрал. 

Джон Гуидети даде късен аванс на галисийците в 78-ата минута, но Яник Караско изравни със страхотен удар от въздуха в 86-ата, а само две след това Антоан Гризман донесе успеха след пас на Кевин Гамейро. 

„Голът на Фернандо бе най-впечатляващият от всички. За един нападател винаги е важно да бележи, но аз бих искал да отлича и Гамейро, който подаде за попадението на Гризман, а и удари греда в края. Феновете също много ни помогнаха, за да направим този отбрат“ заяви треньорът Чоло Симеоне. 

Вторият пореден успех остави Атлетико на 4-о място с 42 точки, но Реал Сосиедад е само с една по-малко. Третият Севиля има 46.