Най-добрият реализатор за Испания Давид Вия се завръща в състава на Ла Фурия! Селекционерът Юлен Лопетеги го повика за предстоящите мачове с Италия и Лихтенщайн на 2 и 5 септември. 

Нападателят прави впечатляващ сезон с екипа на Ню Йорк Сити, като има 19 гола в 25 мача за отбора и това не е останало незабелязано от националния треньор, въпреки че футболистът е на 35 години. 

За последно Вия носи фланелката на Испания при 3:0 срещу Австралия на Мондиал 2014 в Бразилия. Преди това той бе част от всички големи успехи на отбора, като има 59 попадения в 97 срещи. 

"Не затваряме вратата за никого. Вия е с правилната настройка и в много добра форма, така че ще ни бъде полезен" коментира Лопетеги. 

Логично в селекцията няма място за бойкотиращия Челси Диего Коста, но пък в нея попадат младоци като Кепа, Асенсио, Деулефеу, както и Сусо, който направи силен сезон за Милан. 

Ето и всички играчи: Де Хеа (Ман Юн), Рейна (Наполи), Кепа (Атлетик Б); Аспиликуета (Челси), Рамос, Карвахал и Начо (Реал М), Пике и Алба (Барселона), Бартра (Борусия Д), Монреал (Арсенал); Саул и Коке (Атлетико М), Бускетс, Иниеста и Деулофеу (Барселона), Тиаго Алкантара (Байерн), Иско и Асенсио (Реал М), Сусо (Милан), Силва (Ман Сити); Педро (Барселона), Витоло (Лас Палмас), Мората (Челси), Яго Аспас (Селта), Вия (Ню Йорк Сити)