Севиля обяви новия си треньор и както се очакваше това е Пабло Мачин, който досега водеше новака Жирона и го изведе до впечатляващото 10-о място в наскоро завършилия сезон в Ла Лига. 

Договорът на специалиста е за 2 години и той определено прави крачка нагоре в развитието си, след като с каталунския тим постигна впечатляващ прогрес, като първо го спаси от изпадане от втора лига, а след това го вкара в елита и задържа там. 

Андалусийци бяха водени от трима треньори през последния сезон, като Винченцо Монтела ги изведе до 1/4финал в Шампионската лига и финал за Купата на Краля, но това не бе достатъчно италианецът да остане на поста и той също бе освободен, като кампанията бе завършена от Хоакин Капарос. 

Сега Капарос бе назначен за спортен директор, а основната цел на Мачин ще бъде Севиля отново да бъде претендент за Топ 4, след като през последния сезон тимът завърши едва на 7-о място. 

"Пабло Мачин е новият треньор на Севиля за следващите два сезона. Той постигна история с Жирона, като утвърди тима в елита, а характерната му система на игра е 3-5-2" пише в сайта на андалусийци.