Кристиано Роналдо изненадващо обяви, че не е тъжен, че е напуснал Реал (Мадрид) и изрази благодарностите си към Ювентус, че клубът го е откупил и му е дал възможност да пробва нещо ново и да продължи да играе голям футбол в друг шампионат.
 

Както е известно, суперзвездата на "кралете" реши доста изненадващо да напусне "Бернабеу" и да премине в торинци срещу трансферна сума от 100 милиона евро, а всичко по неговото преминаване на "Ювентус Стейдиъм" бе финализирано днес.

Португалецът даде специална пресконференция на която говори повече както за напускането си на "кралския клуб", така и за кариерата му като цяло, а и за новото предизвикателство, което ще поеме в торинския колос.

"Не съм тъжен, че напускам Реал (Мадрид). Това е голям клуб, но обикновено когато вече си в напреднала възраст във футболно отношение трябва да направиш нещо различно. Искам да благодаря на Ювентус, че ми даде този шанс, тъй като повечето играчи на моите години отиват в Катар или Китай. Радвам се, че преминавам в такъв голям отбор", обяви ибериецът.

"Чувството да бъда тук е просто страхотно. Това е голямо предизвикателство за мен. Първенството определено обаче е доста тежко. Аз обаче ще съм готов да помогна на отбора. Мисля, че възрастта ми не е проблем. Аз се чувствам много добре и това е най-важното. Освен това съм пределно мотивиран да продължавам да печеля трофеи. Ще се опитам да направя всичко възможно да спечеля всеки един възможен трофей с новия ми клуб". 

"Ювентус ми даде една наистина чудесна възможност и аз съм много благодарен за това. Ще се опитам да оправдая напълно доверието, което тези хора имат към мен. Това е клуб, който разполага с огромен потенциал и през последните години доминира в Италия. Беше близо до сериозни успехи и в Европа, но нещо не му достигаше". 

"Благодаря на феновете за посрещането. Беше страхотен момент, специален. Винаги е хубаво да те приемат така. За мен това е мотивация. Благодаря много за начина, по който ме приеха на летището, на стадиона, в центъра за тренировки. Имах възможността да говоря с треньора (б.р. Масимилиано Алегри). Ще започна тренировки на 30 юли“, каза още португалецът.

"Моята цел е да помогна на отбора да направи една крачка напред към големите трофеи. Съперничеството ми с Меси? Честно казано не го приемам по този начин. Всеки говори за това наше съперничество, но за мен такова няма. Аз просто играя за собствения си клуб, върша си задачите професионално и давам всичко от себе си за отбора. В крайна сметка ако се погледне назад може да се види кой е най-добрият". 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/IkkT-USjpoY" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>