Селекционерът на Хърватия Златко Далич очаквано не бе в настроение, след като тимът му бе пометен от Испания и допусна най-тежкото поражение в историята си, губейки с 0:6. 

Хърватите вдигнаха високо летвата със стигането си до финала на световното първенство, но сега бяха приземени много сериозно. 

„Можем само да поздравим съперника. Трудно е да приемем случилото се, но след такъв мач трябва просто да си извлечем необходимите поуки. Няма смисъл да се самосъжаляваме, а да работим още по-усърдно“ заяви наставникът. 

„Не трябва да се взимат прибързани решения. В крайна сметка обаче това е официален турнир, към който трябва да подходим с уважение. Започнахме добре, но след това те вкараха първия гол, добавиха втори и натрупаха увереност, докато нашата игра напълно се разпадна“ добави той. 

„Не играхме като отбор. Действахме прибързано, изоставихме плана, който имахме и в един момент напълно се предадохме. В същото време те вкарваха при почти всяка опасна атака. Испания игра фантастичен футбол и ни победи заслужено, докато ние трябва да опитаме да се вдигнем в следващия си двубой“ изтъкна Далич.