Селекционерът на Испания Луис Енрике очаквано бе изключително доволен след разгрома над Хърватия с 6:0. 

Ла Фурия игра с настроение, за да постигне впечатляващ триумф и да покаже, че сътресенията от лятото вече са преодолени. 

„Не искам да сравнявам отбори и селекции. Ние имаме своята идея как трябва да играем и в този мач всичко се получи идеално. Не започнахме добре, но след това бяхме брилянтни и вкарахме страхотни голове. Бяхме много ефективни и сега целта ни е да задържим това ниво“ заяви наставникът. 

„През последните дни най-много ми хареса поведението и отношението на играчите. Приятно е, когато феновете скандират името ми, но в същото време аз не заслужавам това, а футболистите са тези, които правят всичко. Има обаче още много неща да подобряваме, така че не трябва да изпадаме в еуфория. Разликата между победа и загуба не е голяма“ добави той. 

„Това, че основата на този отбор е от Реал Мадрид и че има шестима играчи от него, не е проблем. Ние сме националният отбор на Испания. Няма никой от Барселона? Важен е съставът и аз не деля играчите по клубове. Чака ни обаче още работа. Доволен съм, че бяхме директни, атакувахме по крилата и имаше скорост в действията ни. Почти всичко ми хареса и то срещу съперник, който те пресира сериозно. Да играем така бе отлично“ каза още Енрике.