Новият селекционер на Испания Луис Енрике бе обявен за „възродител“ след поредното фантастично представяне на Ла Фурия, която отнесе с 4:1 Уелс вчера. 

Само за 3 срещи под негово ръководство иберийците изглеждат като съвсем различен отбор. През септември те победиха Англия с 2:1 и Хърватия с 6:0, така че за 3 срещи головата им разлика е впечатляваща – 12-2. 

„Само за няколко седмици Луис Енрике успя да възроди забравени играчи, но най-важното е, че върна оптимизма и вярата на футболистите“ пише вестник „АС“. 

Изданието отбелязва, че новият наставник много бързо е накарал Давид де Хеа да забрави провала на световното първенство, а освен това е показал, че все още може да се разчита на футболисти на Раул Албиол, Марк Бартра, Дани Себайос и на нападателя Пако Алкасер, който не бе включван в тима от 2 години и половина. 

Снощи обаче всички бяха на ниво, като Алкасер продължи с невероятното си представяне и вкара на два пъти, заради което Енрике също ще обере доста позитиви. 

Вестник „Марка“ също отбелязва ролята на наставника, който вика в тима играчите, които смята за правилни и не робува на никакви имена. „Испания е във форма и играе с увереност и връщайки оптимизма много скоро след провала в Русия“ отбелязва изданието.