Селекционерът на Испания Луис Енрике съвсем логично обяви, че на почивката му е идело да убие футболистите си след ужасяващото им представяне срещу Англия. 

Защитата на иберийците бе трагична и освен че съперникът вкара 3 гола за първите 45 минути почти всяка английска атака носеше опасност. Ла Фурия върна два гола след паузата, но въпреки това загуби с 2:3. 

„До почивката лесно ни преодоляваха, а първият им гол ни шокира. Допуснахме много индивидуални грешки, а и съперникът игра силно. По време на паузата ми се искаше направо да убия момчетата, но в крайна сметка все още всичко зависи само от нас” коментира специалистът след първото си поражение начело на Испания. 

„Срещу Хърватия определено списъкът с повикани играчи ще бъде интересен, но сега просто трябва да презаредим батерийте си” добави той, явно намеквайки, че ще направи промени в селекцията, тъй като не е доволен от някои футболисти. 

„Очевидно не бе най-добрият ни ден, но не очаквахме, че ще страдаме толкова. Противникът ни наказа жестоко с три отлични атаки. Все пак хубавото е, че след това се подобрихме значително и при малко късмет можехме и да не загубим. Просто ни трябваха още 10 минути” каза още Енрике.