В Испания гледат най-оспорваното първенство през новия век, изчисли вестник „Марка“. След 12 кръга в челото е изключително интересно, като първите 6 отбора са събрани в само 4 точки. 

Барселона е на върха с 24, но Севиля, Атлетико Мадрид и Алавес имат по 23, Еспаньол е с 21, а Реал Мадрид е с 20. 

За последен път Примера дивисион е била толкова изравнена през сезон 1998-99, когато първите 7 отбора са били събрани само в 3 точки, след като са изиграли по 12 мача. 

Интересното е, че тогава лидер е бил тимът на Майорка, воден от Ектор Купер с 22 точки. Островитяните се насладиха на страхотна кампания, като приключиха трети, на 13 точки от шампиона Барселона и само на 2 от втория Реал Мадрид. 

Иначе мачовете до този момент през сезона предлагат драма до последно, след като след 89-ата минута са вкарани 29 гола, от които 16 са били решаващи за крайния резултат. 

Феновете естествено се надяват битката да продължи да бъде толкова сериозна, защото това ще означана по-интересни мачове и повече грешки от фаворитите. 

Все пак се отчита спад в резултатността в сравнение с миналата година, когато на кръг са вкарва средно по 27,6 гола, докато сега те са 25,3.