Националният отбор на Испания вкарва голове повече и от Барселона, посочи селекционерът Луис Енрике, след като бе критикуван за способността на световните шампиони от 2010-а година да бележат в противниковата врата. Испанците надвиха Норвегия с 2:1 с гол от дузпа на Серхио Рамос, а преди това Алваро Мората и Марко Асенсио пропуснаха чисти положения срещу скандинавците.

"Дебатът с липсата на головете достигна и до мен, но ние сме вкарали 19 в първите ми седем мача. Това са по 2.7 средно на мач, а Барса имат 2.6 и водят по голове в Испания. Така че не мисля, че се справяме зле за отбор, който явно има проблем с головете", каза Енрике.

Селекционерът също така поздрави своите футболисти за играта, въпреки трудната победа: "Преди няколко дни играхме дори по-добре от мача с Хърватия, който спечелихме с 6:0. Имаше добри моменти и малко грешки. Пресирахме високо и спечелихме всички втори топки".

"Оценявам представянето ни на 9 от 10. Единствената причина да не е 10 се крие в това, че пропуснахме да вкараме повече". По-късно днес Испания гостува на Малта.