Алваро Мората най-накрая счупи каръка и головете му за Испания се завърнаха. Нападателят на Атлетико Мадрид вкара и двете попадения за победата на Испания с 2:0 като гост на Малта. Победата бе втора поредна за “Ла Фурия” в Група F на европейските квалификация. С нея тимът на Луис Енрике остава на върха в класирането с 6 точки, заради невероятната драма в Осло. 

Там домакините и Швеция направиха зрелищно 3:3, след като норвежците поведоха с 2:0, гостите обърнаха до 3:2 в 92-та минута, а Ола Камара донесе точката на домакините с гол в 97-та минута. Така Швеция е втори с 4 точки, пред Румъния и Малта с по 3, Норвегия с 1 и Фарьорски острови без точка след първите два мача. 

Очаквано, испанците имаха пълно превъзходство в срещата и не оставиха много шансове на домакините. Мората се отчете с куп пропуски при победата над Норвегия преди дни, но тази вечер откри головата си сметка в 31-та минута. Марио Ермосо изведе стрелеца в наказателното поле на домакините, той се обърна и мушна топката покрай Бонело за 1:0. Така за първи път от 2017 година насам Мората допринася за гол за националния си отбор. Според друга статистика обаче от 2015 година насам няма играч с повече попадения за “Ла Фурия” от него - 14. 

До края на първата част испанците имаха възможност да покачат, но Асенсио и Каналес не успяха да отбележат. След почивката пропуските на испанците продължиха, като особено “активен” в това отношение бе Асенсио. Серхио Рамос и Мората също имаха своите шансове, преди да дойде 73-та минута. Тогава Хесус Навас центрира по превъзходен начин от дясното крило и намери на далечната греда Мората. Нападателят с глава насочи топката покрай Бонело и отбеляза втори гол. 

Малта - Испания 0:2

0:1 Алваро Мората 31’

0:2 Алваро Мората 73’

Малта: Бонело, Мбонг (65 - Р. Мускат), З. Мускат, Каруана (85 - Микалеф), Борг, Зерафа, Минтоф (69 - Мифсуд), Фанех, Гийомиер, Корболан, Нуоко 

Испания: Кепа, Гая, Ермосо, Рамос, Роберто, Каналес, Родри, Саул (65 - Навас), Бернат (56 - Муниаин), Асенсио, Мората (78 - Родриго)