Луис Енрике вече не е селекционер на Испания. Както се очакваше напускането му бе потвърдено официално на специална пресконференция. 

За негов заместник бе назначен Роберт Морено, който бе негов помощник освен в Ла Фурия, така и в Рома, Селта и Барселона. Той ще води отбора поне до Евро 2020-а и евентуално на финалите. 

„Луис Енрике ни информира, че не може да продължи работата си по семейни причини. Ние му благодарим за отдадеността и усилията и нашите врати винаги ще бъдат отворени за него“ заяви президентът на федерацията Луис Рубиалес. 

„Благодарен съм за полученото доверие, но не съм очаквал да стана главен треньор по такъв начин, което прави нещата наистина трудни. Целта обаче е да завършим това, което Луис започна. Прекарах 9 години с него и той ме научи на всичко“ заяви Морено. 

Енрике не бе начело на иберийците в последните им 3 мача, като разпространи официално съобщение, в което се казва: „Поради причини, които не ми позволяват да изпълнявам нормално задълженията си от месец март насам, взех решение да напусна. Искам да благодаря за получената възможност, както и на всички хора и играчите, с които работих за техния професионализъм. Благодарен съм и на медиите за дискретността, с която се отнесоха към ситуацията“.