Най-скъпият футболист в историята Неймар е на път да разпали битка  за "Ел Класико" извън терена. Бразилската звезда иска да напусне ПСЖ възможно най-скоро и вариантите за нов клуб са Барселона и Реал Мадрид.

Според Sport.es "Кралете" са готови да предложи 120 милиона евро за техничаря, плюс Лука Модрич, който е оценяван на 60 млн. евро.

От "Камп Ноу" обаче ще контрират офертата на големия си съперник. Същото издание съобщава, че каталунците ще включат далеч "по-апетитната хапка" от хърватина – Филипе Коутиньо, в предложението към ПСЖ.

Но в Барса се притесняват, че Реал ще предложи финансово по-изгоден договор на Неймар в опит да го изкуши да премине на "Сантяго Бернабеу". Освен това "белите" могат да обещаят на нападателя, че ще бъде голямата звезда на отбора, докато в испанския шампион това е невъзможно заради наличието на Лео Меси.

Припомняме, че Неймар напусна Барселона през 2017 г., след като ПСЖ плати освобождаващата му клауза от рекордните 222 млн. евро. През миналия сезон латиносът изигра едва 28 мача заради контузии. В тях вкара 23 гола и направи 13 асистенции.