Голмайсторът на Челси Диего Коста поднови тренировки, след като преодоля разтежение, а и вирусно заболяване, заради което пропусна последните три двубоя на Сините. 

За последен път нападателят игра при успеха над Арсенал на 5 октомври, след което записа участия за националния отбор на Испания и точно тогава се усложни и травмата му. 

Това накара мениджъра Жозе Моуриньо да обвини селекционера на Ла Фурия Висенте дел Боске за проблемите на играча, който пропусна мачовете срещу Кристъл Палас, Марибор и Манчестър Юнайтед. Той няма да играе тази вечер и срещу четвъртодивизионния Шрусбъри за купата на Лигата, но трябва да бъде готов за уикенда за мача с Куинс Парк Рейнджърс. 

„Имаме проблеми, защото доста играчи са контузени, а и мачът с Шрусбъри е само два дни след срещата с Юнайтед. Няма обаче какво да направим, така че просто трябва да излезем и да изиграем двубоя” оплака се мениджърът Жозе Моуриньо. 

Коста започна по фантастичен  начин кариерата си на Острова, като реализира 9 попадения до момента с екипа на лондончани и завръщането му е отлична новина, тъй като единственият здрав нападател в момента е Дидие Дрогба.