Франция удари с 4:0 Армения и записа лека победа в контрола между двата отбора. Два гола за домакините на Евро 2016 мушна Карим Бензема (78 и 79), по един добавиха Антоан Гризман (35) и Йоан Кабай (55).

Като цяло французите изцяло доминираха на "Алианц Ривиера", създадоха цяла дузина чисти голови положения, опънаха на четири пъти мрежата на арменците и в крайна сметка заслужено си взеха победата.

От своя страна играчите на Армения не създадоха почти нищо смислено в атака и логично загубиха тази проверка.


Срещата започна с атаки на Франция и още в 6-ата минута можеше да се стигне до гол. Тогава Йоан Кабай се освободи от защитата на Армения, но се засуети и бе блокиран.

Малко по-късно с пропуск се отчете и Антоан Гризман. Това обаче бе само началото на множество атаки и положения, като последваха и шансове пред Блез Матюиди и Мамаду Сако.

Едва след тези ситуации арменците се съвзеха и на свой ред можеха да вкарат, но Артур Саркисов в 18-ата минута не успя да преодолее Юго Лорис.

След половин час игра Карим Бензема залъга защитата на арменците, но стреля до гредата. Пет минути по-късно Франция заслужено вкара.

Тогава Карим Бензема немери Антоан Гризман и той опъна мрежата за 1:0. В края на полувремето с пропуски за Франция се отчете  Матийо Валбуена, а неточен за Армения бе Артур Юспасян.

Второто полувреме започна с нови атаки на Франция и логично се стигна до гол. В 55-ата минута Матийо Валбуена асистира на Йоан Кабай и той направи 2:0.

След това попадение темпото на игра падна и играта се водеше основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения.

В 60-ата минута Ласана Диара напредна през центъра и стреля от дъгата на наказателното поле, но в аут. Така се стигна до 78-ата минута, когато Карим Бензема с глава направи 3:0.

Само минута по-късно Бензема изригна още веднъж и вкара за 4:0. До края не се случи нищо интересно и Франция си взе заслужена победа в тази контрола.

Франция - Армения 4:0

Голмайстори:

1:0 Антоан Гризман (35)
2:0 Йон Кабай (55)
3:0 Карим Бензема (78)
4:0 Карим Бензема (79)

Франция: Юго Лорис, Бакари Саня, Рафаел Варан, Мамаду Сако, Патрис Евра, Йоан Кабай, Ласана Диара, Блез Матюиди, Матийо Валбуена, Карим Бензема, Антоан Гризман

Армения: Геворг Каспаров, Хованес Амбарцумян, Тарон Восканян, Гаел Андони, Левон Айрапетян, Артур Юспасян, Карлем Мъкръчиян, Камо Ованисян, Хенрик Мхитарян, Геворг Газарян, Артур Саркисов