Галерия

Ян Облак (Словения, Атлетико Мадрид)

<p>Ян Облак (Словения, Атлетико Мадрид)</p>

Повечето от участниците на световното първенство вече са ясни. Общо 23 страни си осигуриха директни визи за шампионата на планетата следващото лято.

В зона "Европа" предстоят да се изиграят баражи, където са отбори от ранга на Италия, Хърватия, Швеция и др. Някои от фаворитите могат да изпуснат и последния влак за Русия, има и такива, които въобще не успяха да се качат на него.

В най-силна степен това важи за полуфиналиста от Евро 2016 Уелс, победителят в последните две издания на Копа Америка Чили, традиционната сила Холандия, която пропуска втори пореден голям форум и др.

В тези отбори е пълно със звезди, които няма да видим по терените в Русия. Но кой е идеалният отбор, който пропуска Мондиал 2018? Отговор на този въпрос можете да видите в прикачената ни галерия с уточнението, че легенди като Джанлуиджи Буфон още не са сигурни участници на световното.

В състава, който сме извадили, има най-много представители от германския хегемон Байерн Мюнхен, двама са от Борусия Дортмунд, а Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и Ювентус могат да се "похвалят" с по един състезател.