Холандия записа 4-а поредна победа, след като надви с 1:0 домакините от Шотландия в контрола играна на стадион „Питодри“ в Абърдийн. 

Домакините бяха водени от временния селекционер Малки Маккай и определено не залужаваха да загубят, тъй като имаха много положения и доминираха, но така и не успяха да ги реализират. 
 
Първото положение в мача бе за домакините и бе в 9-ата минута, когато Филипс получи извън наказателното поле, нахлу към вратата и стреля, но Рекик успя да блокира изстрела, а след това Аке спря Форест.
 
Последва нова възможност за шотландците, които бяха по-добрият отбор и след една дълга топка Филипс успя да излезе на чиста позиция след неразбирателство в холандската защита, но стреля твърде слабо и Силесен спаси с крак.
 
Холандските атаки определено не се получаваха, а в средата на полувремето Форест опита късмета си от границата на наказателното поле, но не бе точен. Последва обаче подобрение за гостите, но в 37-ата минута подаване на Кристи едва не бе засечено от негов съотборник.
 
Така се стигна до 40-ата минута, когато Лалетата поведоха. Отлична контраатака бе започната от Мемфис Депай, който подаде на Вайналдум, а той намери Бабел вдясно, който обаче сякаш бе в тънка засада. Последва центриране и Депай засече на далечната греда, за да открие.  
 
След почивката шотландците продължиха да имат положения. Макгин стреля близо до вратата, а след корнер Филипс също не успя да реализира. Макгрегър накара Силесен да спасява, а след отличен пробив Фрейзър стреля покрай далечния ъгъл. 

В последните минути Силесен остана солиден, за да не допусне попадение във вратата си и в крайна сметка и с малко късмет холандците успяха да спечелят в Абърдийн.