Европейските футболни клубове трябва да обявяват заплатите, които плащат, както и комисионите за мениджърите при трансферите на футболисти. Това е част от новите правила за финансов феърплей на УЕФА.

Финансирането на отборите трябва да бъде публично достъпно за всички, категорични са членовете на Изпълнителния комитет на УЕФА, които заседават в Киев.

Някои от европейските клубове бяха принудени да извадят на светло финансирането си заради груби нарушения в миналото. От УЕФА желаят да има финансов феърплей, за да може клубовете да имат по-изравнени възможности и да не се получават големи разлики в класите на футболните отбори.

Ръководството на европейската футболна централа желае да има много повече прозрачност при финансирането на клубовете в Европа.

УЕФА вече започна разследвания относно финансовия феърплей на някои от клубовете в Европа. Друго от притесненията на ръководителите на футбола на Стария континент са големите суми, които се плащат като комисионни на мениджърите при осъществяването на трансфери на играчи.