Испанската легенда Андрес Иниеста може да направи дебюта си в японската Джей-лига през уикенда, когато новият му отбор Висел Кобе посреща Шонан Белмаре. Това заяви самият Иниеста при пристигането си днес в Кобе.

34-годишният магьосник в халфовата линия напусна Барселона след 16 сезона, където спечели девет титли в Ла Лига, четири пъти вдигна Шампионската лига, шест пъти Купата на Краля, а също така два пъти стана европейски шампион и един път Световен. През месец май той обяви, че ще премине в Япония.

От Кобе заявиха, че той ще направи първа тренировка с отбора в петък, а мачът с Шонан Белмаре е в неделя.

"Беше едно наистина дълго пътуване, но аз съм оптимистично настроен за идването си в Япония. Вече нямам търпение да се включа в тренировките и мачовете на новия ми отбор, заяви Иниеста пред агенция Киодо. Повече от 300 фена го очакваха и приветстваха на летището Кансай.

"Искам да играя колкото се може по-скоро. Чувствам се добре, надявам се да съм в топ-кондиция и в неделя и да покажа на феновете една добра игра."

Иниеста ще се събере в Кобе с бившия германски национал Лукас Подолски и вече му беше осигурен любимия му номер 8 на фланелката.

Отборът в момента е на 6-о място в класирането след 15 мача. Иначе Кобе може да се похвали с традиции, тъй като е първият шампион в историята на професионалния футбол в страната. След отпадането от Русия на осминафинал на Мондиала, Иниеста обяви, че неговото време в националния отбор е приктлючило.