Шампионът на Франция Пари Сен Жермен започна новия сезон с класика от 3:0 срещу Каен у дома. 

Това бе дебют в първенството за новия треньор Томас Тухел, както и за ветерана Джанлуиджи Буфон, който бе титуляр и запази суха мрежа. 

Столичани очаквано доминираха и не оставиха съмнение в превъзходството си, въпреки че играха без Килиан Мбапе, който преди мача показа световната купа. 

Единсон Кавани също липсваше, както и Марко Верати, а съставът включваше младоци като Колин Дагба, Стенли Нсоки и Антоан Бернед. 

Другата голяма звезда на отбора Неймар обаче, бе на линия и точно той откри в 10-ата минута. Вратарят на Каен сбърка и така бразилецът се разписа в първия си двубой за ПСЖ от февруари, когато получи сериозна контузия. 

Буфон направи две отлични спасявания през първото полувреме, като първо разочарова Чокунте (19), а след това предотврати и автогол на Тиаго Силва. 

Втората му намеса обаче дойде при 2:0, тъй като в 35-ата минута Анхел ди Мария  направи отличен пробив и поднесе на Адриен Рабио, който реализира. Халфът отказва да поднови договора си с тим, като интерес към него има от Ювентус и Барселона. 

Домакините контролираха нещата и през втората част, като завършиха мача с шестима играчи между 18 и 20 години. 

Един от тях, влезлият от пейката Тимоте Уеа първо удари греда, а в края оформи и крайния резултат с първия си гол в първенството в кариерата.