Минути преди затварянето на трансферния прозорец Селтик склони да се раздели с нападателя си Муса Дембеле. 

По-рано тази седмица шотландците отхвърлиха оферта от Лион за играча, който обаче не остана доволен от това и в крайна сметка сега бе спазарен за френския клуб, като трансферната сума е около 20 милиона паунда. 

„Всички решения, които взимаме са в интерес на клуба и феновете. Ние не се обещавали на никого, че той ще може да напусне в определен момент. Не искахме да продаваме Муса и затова отхвърлихме сериозна оферта за него. Предвид обстоятелствата обаче преценихме, че сега трябва да приемем предложението, което е в интересите на всички в Селтик и бордът ме подкрепи напълно по въпроса“ заяви мениджърът Брендън Роджърс. 

Към младежкия национал на Франция имаше интерес и от Марсилия, но в крайна сметка той ще подсили Лион, след като вкара 51 гола в 94 срещи за Детелините, а преди това направи впечатление във Фулъм. 

Лион се надява, че с новото попълнение ще се подобри, след като тимът загуби от Ница с 0:1 в мач от 4-ия кръг на шампионата и до момента е реализирал само 4 гола в първенството на Франция.