Шампионът на Франция Пари Сен Жермен продължава с убедителния си старт в Лига, след като записа шеста поредна победа. Този път жертва на столичани стана тимът на Рен, който отстъпи като домакин с 1:3.

С победата парижани продължават с максимален актив от 18 точки, с 5 пред втория Лил, докато Рен е на 13-о място в подреждането със 7 точки.

И четирите гола в мача бяха реализирани от играчи на гостите. Още в 11-ата минута Адриен Рабио си отбеляза автогол, което позволи на Рен да поведе в резултата.

Макар и гостите да бяха без наказаната си звезда Килиан Мбапе, те бяха по-активният отбор на терена и в 45-ата минута Анхел ди Мария изравни с първия си точен удар в мача. Голът на аржентинеца бе много красив, след като той намери топката от ждроб и с плътен шут от над 25 метра намери долния десен ъгъл на вратата.

През второто полувреме играта се пренесе изцяло в полето на Рен и логично гостите стигнаха до нови два гола. В 61-вата минута Тома Мюние завърши бърза контраатака за 2:1 в полза на парижани, а седем минути преди края белгиецът асистира на резервата Максим Чупо-Мотинг, който отблизо оформи крайния резултат.