ПСВ Айндховен срази Аякс с 3:0 в голямото дерби на Холандия, за да запише 6-ата си поредна победа от началото на сезона. 

Шампионите показаха сериозна ефективност пред вратата на съперника и вкара всичките си попадения до почивката, за да дръпнат с 5 точки пред амстердамци в класирането. 

Първото полувреме беше равностойно с тази разлика, че домакините бяха изключително ефективни пред вратата на съперника. Така само за петнайсетина минути те решиха всичко в своя полза. 

В 21-ата минута Гастон Перейро откри с удар от границата на наказателното поле, при който вратарят Онана видя късно топката и нямаше как да реагира. 

Само 3 минути по-късно Лук де Йонг наказа грешка в отбраната на гостите и останал сам не пропусна, а в 35-ата минута Ървинг Лосано направи 3:0 след поредния пробив на Стивън Бергвайн, чийто удар първоначално бе спасен, но след това крилото подаде на мексиканеца и той не пропусна. 

Аякс имаше няколко добри положения, но не успя да ги реализира и се оказа в много тежка позиция. 

След паузата гостите овладяха инциативата, но и така и не стигнаха до гол, а и не създадоха чак толкова много ситуации. При положенията, които имаха защитата и вратаря Йерун Зут се справиха, което означаваше и суха мрежа за ПСВ Айндховен.