Полузащитникът Маркус Хенриксен заяви, че той и съотборниците му от национален отбор на Норвегия по футбол са амбицирани единствено за победа срещу България в утрешната среща от Лигата на нациите.

Двубоят е от голямо значение за първото място в групата, тъй като "трикольорите" са лидери с пълен актив от 9 точки, а скандинавците заемат втората позиция с 6 точки.

Авансът на възпитаниците на Петър Хубчев идва от успеха с 1:0 над Норвегия в София през септември. 

"Няма да бъде лесно, но се надявам, че ще успеем да ги пречупим. Бяхме много разочаровани след загубата в София, но сега нямаме право на грешка. Нуждаем се от победа и ще направим всичко възможно, за да я постигнем", заяви атакуващият халф, който играе в английския втородивизионен Хъл Сити.

Хенриксен беше в основата на победното попадение за домакинския успех с 1:0 над Словения в събота, когато България успя да обърне Кипър от 0:1 до 2:1 в София в другата среща от третия кръг в групата. 

"Настроението при нас е добро. Гледахме второто полувреме на мача на България срещу Кипър. В него българите направиха нещо подобно, както и срещу нас. Те не създадоха много положения, имаха два шанса и ги реализираха. Те имат много опитни играчи и са неприятен отбор, срещу който можеш да играеш. Затова и имат пълен актив от 9 точки", каза Хенриксен. 

"Но аз се надавам и вярвам, че можем да спечелим първото място в групата. Няма да имаме извинения, ако не го направим. Имахме късмет при жребия и трябва да се възползваме. Ще бъде изключително голямо разочарование, ако не спечелим във вторник", допълни той.