Воденият от Томас Тухел отбор на Пари Сен Жермен постигна 10-а победа в 10-ия кръг от първенството на Франция, след като разгроми с 5:0 Амиен. Интересното е, че във всяка от тези 10 победи тимът е отбелязвал поне по три гола.

Звездата Неймар и вратарят-ветеран Джанлуиджи Буфон получиха днес почивка преди мача с Наполи от Шампионската лига, но това не повлия на случилото се на терена. И въпреки че Неймар преди четири дни игра за Бразилия на турнир в Саудитска Арабия и това беше причината, съотборникът му Маркиньос игра и реализира първия си гол в първенството от месец май 2017-а година насам.

Той откри резултата в 12-ата минута след центриране на Анхел ди Мария от корнер. Малко преди края на първото полувреме нова асистенция на първа греда на Ди Мария намери Адриен Рабио, който покачи на 2:0.

Гостите от Амиен имаха едно добро положение за гол, но Фърни Отеро не намери целта. В последните 10 минути парижани отново вдигнаха оборотите и нанизаха три бързи гола чрез Юлиан Дракслер, Килиан Мбапе и резервата Муса Диаби.