Бока Хуниорс и Ривър Плейт завършиха 2:2 в първия мач от финала на турнира за Копа Лидертадорес. Реваншът е на 24 ноември.

Срещата между двата най-големи съперника в аржентинския футбол трябваше да се играе снощи, но беше отложена с 24 часа заради проливен дъжд в Буенос Айрес, който наводни терена на стадион "Ла Бомбонера".

Карлос Тевес и Марио Сарате останаха резерви за домакините, които получиха удар още в началото на мача, когато Кристиан Павон се контузи.

Бока Хуниорс откри резултата в 34-ата минута чрез Рамон Абиля. След първия му удар топката беше избита от вратаря Франко Армани, но тя отново попадна в Абиля и при втори опит влезе в мрежата.

Само минута по-късно Ривър Плейт изравни. Лукас Прато се разписа с прецизен удар. В добавеното време на първото полувреме Дарио Бенедето вкара гол с глава и отново изведе Бока напред в резултата.

В 61-ата минута Карлос Искиердос си отбеляза автогол след пряк свободен удар на Гонсало Мартинес. В края на двубоя Тавес се появи в игра, но не успя да се разпише, а в последните секунди Бенедето пропусна да донесе победата на Бока.

Двата отбора се съгласиха на мачовете да не присъстват фенове на гостуващия отбор, за да се избегнат евентуални инциденти.