Четири европейски гранда искат да назначат Зинедин Зидан за треньор. Това са Реал Мадрид, Байерн Мюнхен, Манчестър Юнайтед и ПСЖ, съобщава Goal.com.

Френската легенда беше 2,5 години начело на "кралския клуб" и спечели невижданите три поредни Шампионски лиги. След края на сезона Зизу напусна "Бернабеу", а заместникът му Юлен Лопетеги беше уволнен наскоро. В момента Сантяго Солари е временен треньор на Реал, но Флорентино Перес иска да върне французина на поста.

Задачата обаче ще е много сложна заради огромната конкуренция. Байерн Мюнхен е воден от Нико Ковач и преди две седмици хърватинът получи пълна подкрепа от ръководството на клуба. Загубата с 2:3 от Борусия Дортмунд и изоставането на 7 точки от върха в Бундеслигата могат да променят ситуацията. И Зидан ще е в челните места за нов треньор на баварците.

Манчестър Юнайтед на Жозе Моуриньо пък продължава с лъкатушенето си. Освен това "червените дяволи" не играят привлекателен футбол, а името на Зизу с "Олд Трафорд" беше свързвано още в началото на сезона.

С най-малки шансове изглежда ПСЖ. На "Парк Де Пренс" имат нов треньор от лятото в лицето на Томас Тухел. В Лига 1 богаташите нямат проблеми и мачкат всичко по пътя си. В Шампионска лига обаче ситуацията е трудна и евентуално отпадане от групата с Ливърпул, Наполи и Цървена звезда може да доведе до рокада.