Португалия и Полша завършиха 1:1 в последна среща от Лига на нациите. Всичко в тази група бе ясно още преди този двубой.

Португалците си бяха осигурили участие във финалната четворка, заедно с отборите на Холандия, Англия и Швейцария, докато поляците се бяха примирили с последното място и изпадане в по-долната лига на турнира.

Точен за домакините бе Андре Силва (33), попадението за гостите бе дело на Аркадиус Милик (66 от дузпа).

Мегазвездата на "мореплавателите" Кристиано Роналдо пропусна и тази среща. Както е известно, бе помолил да не играе за родината си до края на 2018 година, за да може да се адаптира в новия си клуб, след като през лятото премина от Реал Мадрид в Ювентус.


Срещата започна без напрежение, като първото положение дойде в 9-ата минута, когато удар на Ренато Санчес бе блокиран от играч на Полша. Последва и пропуск на Жоао Кансело.

Полша отговори чрез Пьотър Зелински, който се озова на отлична позиция, но не успя да отбележи. Последваха скучновати минути, като действията се развиваха основно в средата на терена.

След половин час Ренато Санчес пропусна, но четири минути по-късно намери отлично Андре Силва и той с глава вкара за 1:0.

През втората част поляците се хвърлиха в атаки и можеха да изравнят в 56-ата минута, когато Камил Гросицки не успя да опъне мрежата.

Така се стигна до 63-ата минута, когато гостите си спечелиха дузпа, а от игра бе отстранен Данило Перейра от състава на домакините. Зад топката застана Аркадиус Милик, който изравни за 1:1.

В 70-ата минута гостите можеха да стигнат до пълен обрат, но Гжегош Кричовяк нямаше шанс. До края не се случи нищо запомнящо се и двата отбора заслужено си поделиха по точка.

Португалия - Полша 1:1

Голмайстори:

1:0 Андре Силва (33)

1:1 Аркадиус Милик (66 от дузпа)

Португалия: БЕТО, ЖОАО КАНСЕЛО, ПЕПЕ, РУБЕН ДИАС, КЕВИН РОДРИГЕС, РЕНАТО САНЧЕС, ДАНИЛО ПЕРЕЙРА, УИЛЯМ КАРВАЛЬО, РАФАЕЛ ГЕРЕЙРО, АНДРЕ СИЛВА, РАФА СИЛВА

Полша: ВОЙЧЕХ СЧЕСНИ, ТОМАШ КЕДЗИОРА, ТИАГО ЧИОНЕК, ЯН БЕДНАРЕК, БАРТОШ БЕРЕЖИНСКИ, МАТЕУШ КЛИЧ, ГЖЕГОШ КРИЧОВЯК, КАМИЛ ГРОСИЦКИ, ПЬОТЪР ЗЕЛИНСКИ, ФРАНКОВСКИ, АРКАДИУС МИЛИК