Старши треньорът на Реал Мадрид и бивш аржентински национал Сантяго Солари е на мнение, че преместването на финала в турнира Копа Либертадорес между Ривър Плейт и Бока Хуниорс е "разбило много сърца". Вторият двубой за клубната титла в Южна Америка беше преместен в испанската столица заради опасността от сериозни безредици и хулигански прояви.

"Чест е за Мадрид да приеме на своя стадион този финал и класическия мач на футбола в Аржентина. Надявам се, че богатата история на нашия стадион ще помогне около провеждането на финала. Не мога да помогна, но разбирам причините, които доведоха до това положение. То разби сърцата на много хора и е изключително лош пример за децата", заяви Солари, който игра за Ривър Плейт между 1996 и 1998 година.

Вторият финален мач между Бока и Ривър ще се проведе в Мадрид на 9 декември. Първата среща между двата отбора завърши наравно 2:2. Реваншът, който трябваше да се играе на стадион "Монументал" преди повече от една седмица, беше отложен заради атака срещу клубния автобус на Бока Хуниорс.