Искането на Бока Хуниорс да им бъде присъдена служебна победа и съответно титлата в турнира Копа Либертадорес заради инцидента с техни играчи преди втората среща с Ривър Плейт е отхвърлено от Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ).

Управителното тяло на централата потвърди решението, което е било взето по-рано от Дисциплинарната комисия, а именно от 29-и ноември, че няма основание заради инциденти с феновете извън стадиона да се прибягва до такова решение.

От Бока Хуниорс по-рано вчера заявиха, че очакват именно такова решение и вече са готови да внесат нова жалба, този път до Арбитражния съд по спорта (КАС). Просто са изчакали процедурата и молбата вече е в Лозана.

Двата най-популярни аржентински отбора завършиха 1:1 в първия мач на стадион Ла Бомбонера, а преди втората среща на 24-и ноември фенове на Ривър Плейт атакуваха автобуса с играчите на Бока и някои от тях пострадаха от счупени стъкла.

Така КОНМЕБОЛ отложи два пъти мача, а в крайна сметка се стигна до пренасрочването му за неделя на Сантяго Бернабеу в Мадрид, което е прецедент в историята на турнира.