Треньорът на Ривър Плейт Марсело Гаярдо бе засипан с похвали от футболистите и помощниците си, след като аржентинският гранд триумфира за втори път в последните четири години с трофея в турнира Копа Либертадорес.

Във финалната среща Ривър Плейт се наложи с 3:1 след продължение над вечния враг Бока Хуниорс, а срещата се игра на стадион "Сантяго Бернабеу" в испанската столица Мадрид.

"Със сигурност един ден и той ще напусне клуба, но в момента ще му бъде трудно да се раздели с нас. Той ни каза, че иска да остане и да продължи да работи в клуба", каза капитанът на отбора Леонардо Понсио по адрес на Гаярдо.

Мнозина футболни специалисти виждат бившия халф на Монако и Пари Сен Жермен като следващия от серията успешни аржентински мениджъри в Европа след Маурицио Почетино, Марсело Биелса, Диего Симеоне и Сантяго Солари.

"Има три думи, които определят Гаярдо най-добре. Това са: качество, решителности и работливост", каза помощникът му Матиас Бискай.

"Той има толкова голямо желание да се развива и да развива другите около себе си. Гаярдо прави така, че всеки да дава най-доброто от себе си", добави още Бискай.

Гаярдо изгледа от трибуните на "Бернабеу" успеха на футболистите си, тъй като все още изтърпява наказание, наложено му след полуфиналния мач с Гремио.