Интер постигна трудна победа с 1:0 над Удинезе на своя "Джузепе Меаца" в среща от 16-ия кръг на Серия "А". Така тимът от Милано прекъсна серията си от четири поредни мача без победа във всички турнири. 

Единственото попадение бе дело на Мауро Икарди, който се разписа от дузпа в 75-ата миута на мача.

След спечелените три точки отборът от Милано е с 32 пункта в класирането и е на 3-ата позиция, като е само на три точки зад втория в таблицата Наполи.

Като цяло Интер бе отборът, който демонстрира по-добра игра, но тимът на Лучано Спалети трябваше да се измъчи доста, за да стигне до крайния успех.


Срещата започна по-активно за домакините, които от началото притиснаха своя противник, но така и нямаше попадения и опасни атаки през първите минути на срещата.

Първото по-опасно положение се откри пред Интер, но в 22-ата минута ударът на Икарди с глава премина на сантриметри покрай противниковата врата.

Броени минути след това Политано пробва удара си, но в крайна сметка топката премина покрай целта.

В 29-ата минута Мусо направи великолепно спасяване на вратата си и предотврати чист гол, след като успя да спаси удар на Асамоа, който се виждаше как ще се превърне в гол. 

През следващите минути на терена не се случи нищо кой знае колко интересно, но в 43-ата минута Балде Кейта можеше да открие. Ударът му обаче бе избит над напречната греда от противниковия вратар.

Второто полувреме започна активно и в 50-ата минута Мандрагора от чудесна позиция прати топката над напречната греда. 

Две минути след това Де Пол прати топката покрай вратата също от добра позиция.

В 65-ата минута Икарди излезе на чудесна позиция в наказателното поле, но в крайна сметка не успя да вкара топката във вратата. 

В 74-ата минута Интер получи правото да изпълни дузпа, след като реферът видя повторението на VAR. Наказателният удар бе даден за игра с ръка на Фофана в наказателното поле.

Икарди успя да застане зад топката и откри резултата в полза на тима. 

До самия край нямаше повече голове.

ИНТЕР - УДИНЕЗЕ 1:0
1:0 Икарди 75 дузпа 

Интер: Ханданович, Асамоа, Вършалко, Де Врай, Шкриниар, Валеро (55 - Лаутаро), Брозович, Марио, Икарди, Политано (85 - Наинголан), Балде (70 - Перишич)

Удинезе: Мусо, Ларсен, Нютинк, Трост-Еконг, Тер Авест, Бехрами, Д'Алесандро, Фофана, Де Пол, Пусето, Мандрагора