Бока Хуниорс обяви, че няма да поднови договора на треньора си Гийермо Барос Шелото, след като тимът отстъпи на големия си съперник Ривър Плейт в два мача на финала за Копа Либертадорес.

Бока Хуниорс отстъпи с 1:3 във втората среща след продължения, която се състоя в Мадрид, а у дома завърши 2:2. Това беше първи финал в клубния турнир между двата големи аржентински клуба.

"Най-доброто нещо за Бока Хуниорс е да стартира новата година с промяна - да си потърсим нов треньорски щаб и да започнем наново от чертата", заяви президентът на клуба Даниел Анхеличи на пресконференция. В Бока Хуниорс приеха много тежко поражението, като смятат, че са били съвсем близо до титлата в Южна Америка и са я изпуснали нелепо.

Иначе Барос Шелото е много популярен сред феновете на Бока Хуниорс, тъй като е печелил същият този турнир три пъти като футболист, докато като треньор ги води от средата на 2016-а година. Договорът му изтича на 31-и декември и президентът Анхеличи вече обяви, че няма да бъде подновен.

"Въпреки че не спечелихме Копа Либертадорес, аз си тръгвам спокоен. Знам, че всичко каквото мога да предам на футболистите, съм го направил и те са го показали на терена. Така че може би наистина това решение е най-доброто за всички, заяви Барос Шелото, който седеше до президента по време на пресконференцията.