Бившият треньор на Ювентус, Милан и Реал Мадрид Фабио Капело заяви, че играчите трябва да изразяват с протест несъгласието си с расистките прояви на феновете.

Опитният специалист дори посочи начин, по който това да се случва - играчите да спират да играят и да сядат на терена. Коментарът на Капело идва скоро след мача между Интер и Наполи, в който фенове на "нерадзурите" обиждаха бранителя на неаополитанци Калиду Кулибали.

"Играчите трябва да сядат на терена, но не трябва да бъдат наказвани за това. Това ще накара феновете, издаващи тези животински звуци, да се почувстват неловко и да осъзнаят вината си. Само в Италия обаче ултрасите са толкова мощни и само тук те определеят правилата. За футбола са важни 85-90 процента от останалите запалянковци на стадиона, а не тези с банерите. Те имат твърде голяма власт", каза 72-годишният Капело.

От 2013 година в Италия съществува правило, което позволява на съдиите да спират мачове, ако забележат подобни расистки прояви, но това не се случи по време на въпросния мач между Интер и Наполи.