Жозе Моуриньо отхвърли възможността да приключи с треньорската професия, въпреки претърпяното разочарование в Манчестър Юнайтед. 

Специалния бе уволнен през декември, а след него Червените дяволи спечелиха и 6-те си мача при Оле Гунар Солскяер, но той не смята да спира. 

„Искам да бъда треньор. Още съм твърде млад, за да спра. Наистина във футбола съм от дълго време и съвсем скоро ще бъда на 56, така че ще е рано да приключа” заяви португалецът пред „BeiN Sport”. 

„Ще продължа да бъда част от топ-футбола, защото там е моето място. Няма да спра да казвам, че второто ми място с Юнайтед е едно от най-добрите ми постижения в кариерата. Хората не знаят какво се случва зад кулисите, а то е от много голямо значение” добави той.   

„Много е лесно да играеш добре, но да не постигаш резултати. Лесно е да подкрепяш ясна идея за футбола, но да нямаш успехи. Хората, които печелят редовно, имат друга идея и затова Гуардиола, Анчелоти и аз имаме успешни и дълги кариери. Къде са младите треньори, постигнали нещо? Къде са?” изтъкна още Моуриньо.