Европейската футболна централа УЕФА и Европейската клубна асоциация (ЕКА) подписаха нов меморандум, който ще продължи сътрудничеството им до 2024 година.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин и президентът на Европейската клубна асоциация (ЕКА) Андреа Аниели подписаха документа в навечерието на конгреса на УЕФА в италианската столица Рим.

Двете страни искат да работят заедно в области като насилието между феновете, залагане на мачове и допинг, и искат да продължат да развиват финансовия феърплей и да подобрят международния календар след 2024 година.

"Ние от Европейската футболна централа и европейските клубове ще продължим да работим в тясно сътрудничество за по-нататъшно насърчаване, развитие и оформяне на бъдещето на футбола по целия континент," каза Чеферин в специално изявление.

Също днес, шефът на съдийската комисия на УЕФА Роберто Розети предупреди за твърде високите очаквания към системата за видеоповторения (ВАР), която ще направи своя дебют в Шампионската лига през следващата седмица.

"Видео системата не може да бъде перфектна. Човек седи зад екрана", каза той по време на презентация, но добави, че ВАР ще доведе до повече справедливост като цяло.