Суперкупата на Испания вече ще се играе в чужбина и ще бъде в променен формат, обяви президентът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес.

В новия формат ще участват четири, вместо традиционните два отбора. За момента обаче Рубиалес не даде повече подробности нито къде ще се провеждат срещите, нито кои отбори, освен шампиона и носителя на купата на, ще имат право да играят.

Единственото ясно е, че четирите тима ще бъдат разделени в две полуфинални двойки, като победителите от тези мачове ще се срещат във финала. 

Рубиалес бе избран за президент на Испанската футболна федерация през май 2018 година и едно от първите неща, които направи, бе да смени формата на Суперкупата. До 2017 година шампионът срещаше носителя на купата в два мача на разменено гостуване, но през 2018 година шампионът Барселона игра един мач с финалиста за купата Севиля на неутрален терен в мароканския град Танжер. Каталунците спечелиха с 2:1 срещата.

Напълно възможно е новият формат на Суперкупата с четири тима да се провежда на територията на САЩ. По-рано през сезона Жирона и Барселона обявиха, че ще играят мача си за първенство в Маями, но Испанската футболна федерация наложи вето над това решение.