Ако Англия спечели Лигата на Нациите тази година то това ще бъде по-голямо постижение от достигането до полуфинал на Световното първенство в Русия през миналото лято, смята капитанът на тима Хари Кейн.

Англия ще играе срещу Холандия на полуфинал в турнира Лига на Нациите на 6-и юни, а в другата двойка се срещат европейския шампион Португалия и Швейцария. Финалната среща е на 9-и юни, а мачовете ще се играят в Гимараеш и Порто.

"Да имаш шанс да спечелиш трофей с фланелката на Англия не се случва много често. Ако ние спечелим трофея в този турнир Лига на Нациите, в моите очи е по-добро представяне от полуфинала на Световното първенство през 2018-а година, заяви още Хари Кейн.

Кейн и съотборниците му се подготвят за старта на Европейските квалификации в група А, като в петък играят с Чехия, а другия понеделник гостуват на Черна гора. В същата група е българският национален отбор, както и този на Косово.

"Наистина се надявам, че спечелим трофей. Разбира се, 2018-а година беше фантастична за нас, но най-важното е да печелим важните мачове, а също така и трофеите. Тогава можем да кажем, че сме постигнали нещо, добави нападателят на Тотнъм, тръгнал си от Русия със Златната обувка след 6 отбелязани гола.

"Хората сега очакват от нас да се справим добре, докато преди Световното първенство нямаше никакви очаквания, така че е страхотно, че сме обърнали общественото мнение, коментира Кейн.

"Ние сме единственият отбор от четирите полуфиналиста на Световното първенство, които спечелиха и групата си в турнира Лига на Нациите, а може би това беше и най-трудната група. Това е голямо постижение за отбора, разсъждава Хари Кейн.

Капитанът също така смята, че духът е на високо ниво в съблекалнята, благодарение на селекционера Гарет Саутгейт е изграден добър колектив, в който няма значение клубната принадлежност на играчите.

"Знам как е било преди. Хората седяха на различни маси, когато обядват и вечерят и си говорят за различни неща. Но сега всички сме заедно, дори играчите от Ливърпул и Манчестър Сити и това си личи на терена. Сигурен съм, че ще продължим да бъдем приятели и да си изпращаме съобщения когато се приберем в клубовете си".