Холандия разгроми с 4:0 Беларус и записа страхотна победа в първата си среща от Група "С" на европейските квалификации.

С този категоричен успех "лалетата" поведоха в групата, където са още тимовете на Германия, Естония и Северна Ирландия. В неделя предстои голямото дерби Холандия - Германия и определено момчетата на Роналд Куман ще влязат в приповдигнато настроение в мача.

Два гола за домакините заби Мемфис Депай (1 и 55 - дузпа), по един добавиха Вайналдум (21) и Ван Дийк (86). Като цяло Холандия тотално доминираше и контролираше мача. "Лалетата" показаха атрактивен футбол и заслужено си взеха победата и трите точки. 

Интересното е, че двата отбора бяха в една група и за Мондиал 2018, където компания им правеше и България. Тогава Холандия спечели и двете срещи – 4:1 в Амстердам и 3:1 като гост. Сега отново Беларус не показа нещо смислено и логично падна.


Холандия започна страхотно мача и успя да вкара още в първата минута, когато Мемфис Депай опъна мрежата на гостите за 1:0. Уникално начало на срещата за "лалетата", които и в следващите минути тотално доминираха и контролираха събитията на терена.

Малко по-късно отново Депай имаше шанс за попадение, но този път стреля в аут. Гостите основно се защитаваха в тези минути, но все пак успяха да стигнат до положение, което бе пропуснато от Денис Поляков.

Така се стигна до 21-ата минута, когато Депай асистира на Джорджиньо Вайналдум и той направи 2:0. Този гол изцяло успокои домакините, които започнаха още повече да се забавляват за радост на феновете си.

След половин час игра Беларус можеше да намали, но Антон Путило се засуети и бе блокиран от защитата на Холандия. Малко по-късно последва и пропуск за "лалетата" дело на Мартен Де Роон. До края на полувремето Раян Бабел и Мемфис Депай нямаха шанс за попадение.

Втората част започна доста спокойно, като холандците правилно задържаха топката и не даваха никакви шансове на плахите си гости. В 55-ата минута се стигна до дузпа за "лалетата", която бе вкарана от Депай за 3:0.

Това попадение определено реши мача и темпото на игра сериозно падна. Двамата селекционери пък заложиха на няколко смени, което още повече накъса играта.

През това второ полувреме двата отбора залагаха основно на многоходови разигравания, като головите положения липсваха. Така се стигна до 86-ата минута, когато Депай качи топката на главата на Ван Дийк и той направи 4:0.

В крайна сметка Холандия заслужено си взе победата и ще чака в приповдигнато настроение срещата в неделя с Германия. 

Холандия - Беларус 4:0

Голмайстори: 

1:0 М. Депай (1)
2:0 Ж. Вайналдум (21)
3:0 Депай (55 - дузпа)
4:0 Ван Дийк (86)