Португалия и Украйна завършиха наравно 0:0 на старта на евроквалификациите в група В.

През всички 90 минути домакините имаха преимущество на "Естадио де Луж" в Лисабон, но така и не успяха да стигнат до гол. Голямата звезда на "моряците" Кристиано Роналдо, който игра за родината си за първи път от загубата от Уругвай на 30 юни на 1/8-финалите на световното първенство, също не успя да помогне на отбора.

Гол през първото полувреме на Вилиам Карвальо пък беше отменен за засада. В другата среща от групата Люксембург победи с 2:1 Литва у дома. В понеделник Португалия приема Сърбия, докато Украйна гостува във Великото херцогство.


Кристиано Роналдо се завърна за родината си за първи път от Мондиал 2018. Очаквано, звездата на италианския хегемон Ювентус започна титуляр. До него в схема 4-3-3 играха Андре Силва и Бернардо Силва. Рома Яремчук поведе атаката на гостите, Йевген Коноплянка и Александър Зинченко също стартираха. 

Срещата започна с опити за иберийците да наложат натиск, който не се увенча с успех. В 18-ата минута Вилиам Карвальо беше оставен непокрит на задната греда и вкара топката в мрежата, но голът беше правилно отменен за засада.

По-късно Кристиано Роналдо беше намерен на добра позиция за директна стрелба, но ударът му бе спасен с вещина от Андрий Пятов. След почти половин час игра петкратният носител на Златната топка отново попадна под светлините на прожекторите. Той използва бързината си, за да си намери позиция за стрелба, но стражът на украинците отново се намеси брилянтно и изби.

До почивката така и не паднаха повече попадения и резултатът остана непроменен. През втората част действащият европейски шампион продължи да диктува събитията на терена и в 57-ата минута Андре Силва засече с глава, но за сетен път Пятов беше на мястото си.

После Португалия продължи да доминира, статистиката сочеше 14 срещу 5 удара, но гол така и не падна. 

Португалия – Украйна 0:0 

Голмайстори: няма

Португалия: Руи Патрисио, Пепе, Кансело, Герейро, Диас, Моутиньо, Вилиам Карвальо, Невеш, Бернардо, Роналдо, Силва

Украйна: Пятов, Кривцов, Матвиенко, Миколенко, Марлос, Степаненко, Конплянка, Малиновски, Караваев, Зинченко, Яремчук