Европейската футболна федерация (УЕФА) ще въведе в най-скоро време таван на цените на билетите за гостуващи фенове в евротурнирите. Това съобщава Sky Sports, като се позовава на информация от европейската централа.

Все още не е решено колко ще бъде максимално високата цена за билетите за гостуващите фенове. От миналата година има създадена работна група от Асоциацията на европейските клубове (ECA) и УЕФА. Причина за това станаха оплаквания на Байерн (Мюнхен) и Ливърпул заради много скъпи билети за техните фенове в мачовете с Андерлехт и Порто.

През 2017 г. белгийският клуб постави цена на билетите за фенове на баварците от 100 евро (85 паунда). От Ливърпул се оплакаха от това, че техните фенове трябваше да платят три пъти повече от тези на Порто.

През този сезон също имаше подобни случаи, като това стана точно след жребия за четвъртфиналите в турнира, припомня "Дневник". Барселона обяви цена от 102 паунда за феновете на Манчестър Юнайтед. От другата страна дойде ответна реакция, като "червените дяволи" поставиха същата цена за каталунците и обосноваха позицията си с това, че феновете им страдат от високите цени.

От "Олд Трафорд" намериха начин да помогнат на запалянковците си, които искат да пътуват до Каталуня. В крайна сметка привържениците на Юнайтед ще платят по 75 паунда, а разликата до 102 паунда ще дойде от... феновете на Барселона.

След обмисляне на ситуацията ръководството на Юнайтед обяви, че е "взело трудното решение да постави същата цена и за феновете на Барселона за първата среща". Запалянковците на каталунците, които ще пътуват до Манчестър на 16 април, ще платят по 102 паунда.

От приходите Юнайтед ще отдели 124 470 паунда, за да доплати разликата от 27 паунда на всички 4610 свои почитатели, които ще пътуват до Барселона.