Нападателят на Пари Сен Жермен Неймар бе наказан със спиране на състезателните права за три мача плюс два мача условно за спречкването със зрител на финала за Купата на Франция срещу Рен, съобщиха от Френската футболна федерация.

Бразилската мегазвезда се отличи с гол и асистенция, но това се оказа недостатъчно и парижани загубиха финала след изпълнение на дузпи. 

При качването на трибуните да вземе своя сребърен медал Неймар влезе в кратко пререкание с фен, който го снимаше с телефона си с подигравателна физиономия. Видеоклип, разпространен в Интернет, показва как Неймар бута телефона на привърженика, след което го удря леко с дясната ръка в челюстта. 

Санкцията на Неймар влиза в сила от понеделник, което означава, че ще бъде на линия за мача от Лига 1 в събота срещу Анже. Бразилецът ще пропусне последните два мача за сезона срещу Дижон и Реймс, както и откриващия мач от новия сезон за Суперкупата на Франция срещу Рен през август.

Неймар е наказан и от УЕФА за три мача от новия сезон в Шампионска лига заради обиди срещу съдиите на мача срещу Манчестър Юнайтед от осминафиналите в турнира.